Meniu

Despre noi

Cine suntem

“shaping performance since 1991” este mai mult decat un motto, a devenit materializarea istoriei noastre.

Activitatea principala, inca de la inceput, a fost identificarea corecta a necesitatilor clientului si angajamentul de a furniza produse de calitate si sigure.

In anii ’90 VRG a promovat pe piata romaneasca elemente din material compozit precum: suprastructuri auto, piese auto personalizate, obiecte sanitare (chiuvete, cazi, vas WC), barci si hidrobiciclete, mobilier urban, articole pentru parcurile de joaca si alte produse asemantoare.

Mai mult, compania a investit atat in proiecte culturale cat si in cele dedicate oamenilor, in calitate de sponsor al activitatilor culturale, sportive si pentru dezvoltarea comunitatii.


“Anul 2000 - Inceputul unei noi epoci”

Spiritul proactiv si anticiparea evolutiei pietei au determinat managementul sa evalueze capacitatile din interior si sa propuna o noua gama de produse.
Designerii si proiectantii nostri si-au concentrat abilitatile pentru a proiecta componente pentru material rulant, in timp ce echipa de management a stabilit partereiate cu importanti clienti din Romania, precum Astra Vagoane Calatori, Remarul 16 Februarie, Electroputere VFU Pascani, Atelierele CFR Grivita Bucuresti si Softronic Craiova.
Primele componente de interior pentru material rulant promovate pe piata au fost cabinele de toaleta, panourile laterale, peretii despartitori si panourile de tavan.

Calitatea acestor produse a fost relevanta si a contribuit la incheierea contractului de colaborare cu Alstom Romania pentru modernizarea interioarelor a 100 de vagoane. Urmatorul pas a fost moderinizarea halelor de productie si a procesului tehnologic.

A crescut si eficienta studioului de design si proiectare: inginerii bine pregatiti si-au concentrat abilitatile pentru a largi gama de produse.

Imbunatatirea fluxului de productie a dus la dezvoltarea aplicatiilor, astfel incat, in prezent suntem in masura sa furnizam si elemente din metal si lemn.

Mai mult, pentru a putea fruniza echipamente complete, echipa noastra a asimilat si elementele mecanice, electrice si electronice, aceasta traducandu-se prin montaj mai usor si in timp mai scurt precum si in cresterea functionalitatii produselor noastre.

Cresterea continua a preocuparilor ne-a permis dezvoltarea abilitatilor de a proiecta rame de tren EMU si DMU si de a produce elementele de interior specifice acestora.

Parteneriatul dezvoltat cu Electroputere VFU Pascani ne-a permis, prin modernizarea celor 5 rame DMU, sa punem in aplicare atat partea de design-proiectare cat si cea de productie a elementelor de interior si a cabinei conductorului.

Prin colaborarea cu Softronic Craiova am avut ocazia de a proiecta si de a produce interiorul pentru ramele de tren EMU.

Recent compania noastra a primit propunerea de a moderniza un tramvai, in colaborare cu Electroputere VFU Pascani, provocare pe care am acceptat-o si la care am raspuns pozitiv.

Echipa de management considera acest moment o piatra de hotar, intrucat este dovada ca atat echipa tehnica cat si cea de productie sunt in masura sa obtina rezultate bune in ceea ce privesc componentele de material rulant.
Colaborarea cu Astra Vagoane Calatori, privitoare la proiectul Vale Brazilia, este una din cele mai complexe desfasurate pana in present, intrucat acopera gama completa de vagoane:
- vagoane de cls. 1, 2 si 3
- snack/bar / restaurant
- vagon de dormit
- vagon special (pentru persoanele cu dizabilitati)
- vagon pentru bagaje
- vagon pentru utilitati

Echipa noastra de manageri se preocupa in continuu de imbunatatirea tehnologiei pentru a oferi servicii de calitate si un nivel ridicat de siguranta a pasagerilor.

Experienta acumulata de-a lungul celor 20 de ani a evocat cu claritate necesitatea de a avea echipe ce se deplaseaza la locatia clientului pentru a monta produsele noastre.

Aceste echipe se afla deja la sediul clientilor cu care desfasuram proiecte in prezent si se vad primele rezultate pozitive: eficienta sporita, o buna gestionare a timpului si o relatie de colaborare mai stransa.

Astazi suntem:
- o companie ce ofera servicii complete (design, proiectare, productie, montaj)
- un partener loial si de incredere
- dornici sa raspundem asteptarilor clientilor si deschisi noilor provocari